Padel in de coronacrisis

Verbinding maken tijdens #socialdistancing

april 2020

Lieve padelvrienden en -vriendinnen,

Halverwege 2019 ging ik mijn dromen en passie achterna en opende padelclub DunaMar. Om zoveel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan de leukste racketsport die er is. Dat doen we vol overgave óp de padelbaan en daarnaast. The beginning of a great journey…

De Haagse padel-community groeit en alle sportieve Hagenaars, Hagenezen en expats verheugen zich op lekker padelweer. Samen buiten sporten in de gezonde duinen- en zeelucht.

En toen…

En toen kwam het coronavirus… De deuren van DunaMar gingen op 16 maart 2020 dicht, tegelijk met alle andere sportclubs en de horeca. Ook de naamgever van DunaMar -de duinen en zee- liggen er nu wat onwerkelijk bij. De Schotse Hooglanders zagen niet eerder zoveel mensen voorbij lopen in ‘hun tuin’. En de Verboden Toegang-bordjes zijn ineens dwingender dan ooit. Afstand houden is van levensbelang nu, voor anderen en voor jezelf.

Het belang van de groep gaat vóór individuele belangen. Iets waar niet iedereen zich ‘zomaar’ bij neerlegt. Daarom is ook het toegangshek van Sportcomplex Laan van Poot op slot gedaan. Om mensen te beschermen tegen zichzelf. Dat is blijkbaar nodig.

Padel doe je samen

Bij padel staan #samen en #voorelkaar en #verbindingmaken altijd al hoog in het vaandel. Je zoekt bijvoorbeeld nog een 4e persoon om samen een leuke wedstrijd te spelen. Je ontmoet makkelijk nieuwe mensen.

Gelukkig bezitten padellers de gave om iets te maken van elk moment. Flexibel en inspelend op de veranderende omstandigheden en mogelijkheden. Wie al wat vaker padel heeft gespeeld, weet dat dit een belangrijke tactiek is tijdens een padelwedstrijd. Zo sta je aan het net klaar om de rally te winnen. En zo sta je weer achterin de kooi en zijn de kansen omgedraaid.

Misschien wel dáárom worden er zoveel creatieve padel-filmpjes verspreid op social media. Padellers proberen kansen te blíjven opzoeken en ze zorgen voor elkaar. Wel zo sportief. Padel doe je samen!

Padellovers, keep your passion alive

Als het weer veilig en verantwoord is, zie ik jullie graag in goede gezondheid ‘als groep’ weer terug. Op de terrassen van de Haagse horeca, bij evenementen en sporttoernooien. En natuurlijk ook op de padelbanen van DunaMar.

Tot die tijd zijn de banen dicht en blijven we zoveel mogelijk binnen. Via social media houden we contact, ook tijdens #socialdistancing. Ik #blijfbinnen (of zoals onze Spaanse padelvrienden zeggen: #yomequedoencasa) en houd jullie op de hoogte!

Marjolein

Hang in there padellovers. Keep your passion alive!

#padelpassie #padeldoejesamen #samensterk #zorgvoorelkaar #maakcontact #houdafstand #houdvanelkaar #houdvol