OldStars Padel

Op de padelbanen van DunaMar start in 2024 de activiteit OldStars Padel. Plezier in bewegen staat daarbij voorop. Behalve blijer word je ook nog fitter, leniger en sterker. Er is ook tijd voor gezelligheid tijdens een drankje voor en na het bewegen.

Voor wie

Age is just a number! Wij willen er graag aan bijdragen dat iedereen vitaal blijft en samen beweegt. Voor deze activiteit richten we ons op mensen in de leeftijdsgroep 55 – 85 jaar.

Blijven bewegen doe je samen

We gaan op een laagdrempelige en verantwoorde manier bewegen met ouderen.

  • We laten mensen met elkaar kennismaken in een sportieve, informele omgeving.
  • We leren de deelnemers van alles over de sport padel, zowel in theorie als praktijk.
  • De deelnemers gaan op de padelbaan (weer) bewegen. Voor de warming-up en cooling-down hebben we gekozen voor pilates en het Athletic Skills Model (ASM).

De OldStars activiteit vindt plaats onder begeleiding van een gediplomeerd pilates-instructeur en/of een gediplomeerde ASM-instructeur.

Interesse?

Heb je interesse om mee te doen met OldStars Padel bij DunaMar? Of heb je nog een vraag? Stuur ons dan een mail. Zodra de data bekend zijn, zullen we die op deze pagina bekend maken.

Kick-off OldStars Padel

De kick-off van OldStars Padel zal plaatsvinden tijdens de Vitaliteitsspelen op 30 mei van 14.30 – 15.30 uur. Locatie: Sportpark Laan van Poot. Toegang: gratis

Athletic Skills Model (ASM)

Bij OldStars bewegen we volgens een bewezen beweegmodel: het Athletic Skills Model (ASM). De Schijf van 10 beweegvormen staat centraal. In de beweegvormen komen de volgende elementen terug: behendigheid, stabiliteit, power, lenigheid en uithoudingsvermogen. We houden rekening met het niveau van elke deelnemer.

OldStars en het Nationaal Ouderenfonds

OldStars is voor iedereen die wil blijven bewegen. OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, met als landelijke partner het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het Kenniscentrum Sport en Bewegen erkent Oldstars Sport. “OldStars Sport bestaat uit een structureel, gevarieerd en laagdrempelig trainingsaanbod, onder begeleiding van een trainer, die kennis heeft van het Athletic Skills Model (ASM) en die inzet op plezier in bewegen.”